söndag 10 november 2013

Söndagschill

En bra träningsvecka är till ända och jag kan med gott samvete slänga mig i soffan och slappna av. I senaste numret av Hiihto har de gjort ett skidtest, vilket naturligtvis är av intresse för mig som ska spendera skatteåterbäringen på ett par nya skidor. Det lutar åt ett par Fischer, men det är svårt då det finns så många olika varianter av samma märke. Vilka är dina favoritskidor och varför?

6 kommentarer:

 1. Jag köpte två par nya skidor ifol, båda Rossignol. Ett par xium för att ersätta mina gamla fischer vid normalföre och sen på våren köpte fyndade jag en billigare modell med en profil som passar varmare fören. Speciellt Xiumen är lätta och sköna att åka med, men på något sätt håller jag nog ändå fischer som bättre skidor. Fischer är dock lite dyrare.

  Det skulle locka lite att köpa (mina första) fristilsskidor i vinter och har jag bara råd så blir det nog ett par fischer :)

  Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här med att välja skida enligt före verkar ju vara en hel vetenskap. Helst skulle man ju vilja ha en skida som klarar -15 grader på morgonen och +4 grader på eftermiddagen (=Vasaloppettemperatur).Hoppas du köper dig ett par fristilsskidor. Det vore grejer det!

   Radera
 2. Jag har senaste åren mest kört med Fischer (efter att innan det mest haft Atomic) men mina nästa par kommer nog att bli ett par Rossignol, tror stenhårt på det märket och tycker jag hört väldigt många positiva reaktioner av skidåkare som testade dem senaste vintern. Men som sagt, man måste prova sig fram .. man kan få dåliga skidor av vilket märke som helst men även superbra! Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också hört mycket bra om Rossignol. Det tål att tänka på! Det är nog knepigt att välja skidor. Helst borde man väl ha en hel uppsättning av olika sorter.

   Radera
 3. Tack för tipset angående hiihtos skidtest, även jag tänkte investera skatteåterbäringen i ett par skidor. Tror det blir ett par rossignol xium. men man hinner ju sova några nätter på saken innan skatteåterbäringen trillar in på kontot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du hittar ett par skidor som du trivs med!

   Radera