måndag 26 augusti 2013

Min första vurpa

Gårdagens långrunda slutade inte så bra. Efter 151 km på mätaren och 4 km hemifrån vurpade jag av någon outgrundlig anledning. Min egen teori är att jag tog en sup ur dricksflaskan samtidigt som jag åkte över ett väggupp. Styret drog tvärt till höger och jag kanade som Stålmannen ner i dikesrenen.

Jag klarade mig undan med lite skrubbsår, men cykeln tog mera stryk. Det kom en ful buckla i ramen och "växelvipporna" blev helt sneda. Samtidigt som jag naturligtvis är glad att jag inte skadade mig mera, är jag väldigt harmsen över min fina cykel. Det skall nu utredas hur mycket det skulle kosta att reparera den. Det är ganska dyra delar det är fråga om, så det kan hända att det är lika bra att köpa en ny ped.
Efter vurpan for jag till Malmska, där de tvättade ur mina sår med en tandborste och gav mig en stelkrampsspruta. I dag mår jag bra, men känner mig lite mör i kroppen. Det blir väl att ta det lugnt några dagar framöver.

10 kommentarer:

 1. Aj aj aj, tur att do int skada de na värr. E finns flere cyklar i affären men bara en Katarina :)

  SvaraRadera
 2. Aj, ganska ordentliga sår. Tur att inget värre skedde i alla fall! Hoppas såren läker snabbt och hemförsäkringen täcker åtminstone en del av en ny cykel!

  Peter

  p.s. hur fungerade annars tejpningen an knäet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis täcker hemförsäkringen en del. Tydligen borde man ha tagit en tilläggsförsäkring för att det skulle täcka mera, men det är lätt att vara efterklok.

   Jag tycker tejpningen fungerade riktigt bra. Första gången jag tejpade hade jag ganska ont i knät, men efter att jag haft på tejpen några dagar gick det om. Vet inte om jag inbillar mig eller om det faktiskt funkar. Tejpen heter "Mueller Kinesiology Tape".

   Radera
 3. Oj, oj man får ju hjärtat i halsgropen här. Tur du hade änglavakt! Köp inga fler cyklar. Hört om stillsamma promenader ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stillsamma promenader e ungefär som godis utan socker för mig! ;)

   Radera
 4. He he. Hör på Yvonne. Hon är klok. :)
  Susse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är hon nog men fler cyklar blir det nog!

   Radera
 5. Jag har också prövat på tejpning för löparknä, men det fungerade inte alls. Men, tack för tipset, din tejpning tycks vara gjord på ett annat sätt och ser vettigare ut - vore kanske nåt att testa på. Men i juli slet jag av akillessenan i samma ben, så jag behöver nog ingen tejpning på ett tag framöver :D


  Peter  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du googlar på Kinesiotape mot knäont borde du få fram en instruktionsvideo.

   Åj nej, har du av akillessenan? Hemska saker! Hoppas tillfrisknandet går snabbt!

   Radera