torsdag 25 april 2013

En bra kvinno klarar se sjölv... nästan i alla fall

I går upplevde jag en cykelkris av det värre slaget. Då jag skulle pumpa luft i bakdäcket hände det som jag länge fruktat: ventilen (som var sned) gick av. Eftersom sjömannen är på jobb och väntas hem om en och en halv vecka, var det bara att "dra upp snåron i näsan" och gilla läget. Som tur finns det allehanda instruktionsfilmer för dummies på Youtube.

Det gick relativt smärtfritt att få bort hjulet från cykeln och innerslangen från däcket. Den verkliga kampen började då jag skulle försöka få på ytterdäcket ovanpå den nya innerslangen. Det tog en bra stund innan jag insåg att jag gjorde det hela från fel sida (det sade de ingenting om på Youtube). Då hjulet såg något så när runt ut var det dags att sätta det tillbaka på plats. Men jag vred på "vippan" för mycket så att "skruven" på andra sidan flög lös (fina cykeltermer, va?). Hjulet passade inte efter detta.

Vid det här laget var jag helt svart om händerna, klockan var elva på kvällen och jag kände paniken komma smygande. Jag skickade ett SOS-meddelande till Matias, som lovade ta en titt på cykeln. Därifrån kommer jag nu. Som tur hade jag inte förstört cykeln, utan jag hade skruvat in fjädern fel väg på skruven som for lös. Så nu har jag en cykel med två hjul igen samt nyinställda växlar. Tack så mycket för hjälpen, Matias! Helgen är räddad.

I morgon blir det absolut en cykeltur, om vädret tillåter. Om jag får punktering kanske jag klarar av att fixa den själv. Kanske.

3 kommentarer:

 1. Lyfter på hatten! Strongt gjort att lyckas sätta ihop däcket i alla fall, det kan vara nog så knepigt ibland på en lvg-cykel.

  Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag är väldigt stolt! Återstår att se om hjulet klarar en cykeltur.

   Radera
 2. Bra jobbat. :-)
  Susanne

  SvaraRadera