söndag 19 maj 2013

Sommaren är här

I morse då jag vaknade kände jag mig förvånansvärt fräsch i kroppen. Det tog inte alls emot att hoppa upp på cykeln och påbörja färden mot föräldrarnas sommarstuga. Fram till Monäs var det medvind och varmt. Sedan då jag närmade mig havet blev det svinkallt och solen gick i moln. De fem sista kilometrarna är grusväg, som avklarades utan missöden.

Väl framme var jag förstås svettig och hade inget annat val än att ta ett uppfriskande dopp. Det var ca 7 grader i vattnet... Sedan lagade jag upp eld i spisen för att få tillbaka värmen i kroppen. Efter någon timme dök mina föräldrar upp med dagsfärsk sik, som de rökte. När jag tog första tuggan tänkte jag: "Nu är det sommar!"

Efter att vi druckit kaffe begav jag mig hemåt. Före Nykabi blev jag vettskrämd då en buss körde om mig så nära att jag vinglade till. Efter Nykabi var motvinden rakt på och det gick i snigelfart. Två NCK-herrar var vänliga nog att dra mig till Socklot. De tycktes inte ha några problem med vindarna, utan cyklade i drygt 30.

100 km blev dagens saldo. Det har kommit bra med cykelkilometrar den här helgen.

1 kommentar:

  1. Du ligger inte på latsidan i alla fall. :-) Härliga bilder från det bästa stället. Susse

    SvaraRadera