lördag 18 maj 2013

Pedersöre runt + lite till

I strålande solsken begav jag mig till starten av PP runt. I Bennäs råkade jag en vilsen finsk cyklist som sökte efter Jyväskylävägen. Men då han hörde att det ordnades ett cykellopp ville han också vara med! Synd att jag glömde fråga varifrån han hade cyklat.

I starten bildade vi en egen liten klunga bestående av undertecknad, Maria, Matias, Johan och en till Forsbybo som jag tyvärr inte vet vad heter. På Kållbyvägen kom två ambulanser omsusande. En NCK-klunga hade krockat med varandra. Hoppas ingen blev allvarligt skadad. Själv blev jag lite mera aktsam i vår klunga efter det.

Vi trampade på i ganska lugn takt så att alla skulle hinna med. Vi tog två saftpauser och efter 61 roliga kilometrar var vi tillbaka i Bennäs.

Efter loppet kände jag mig inte färdig med cyklingen för dagen. Jag lyckades övertala Matias att komma med på en omväg hem. Vi började med att äta hamburgare i Mysinge (mums). Sedan cyklade vi via Riksåttan till Nykabi. Vi åkte via Socklot mot Pörkenäs, där en bit av sträckan var på grus.

Därefter blev det lite skogscykling så att vi kunde ta oss till Fäboda. På några ställen var det gyttjigt och träd låg över stigen, så där hamnade vi att gå / bära cyklarna. Jag gillade att cykla i skogen, så jag kom fram till att jag borde skaffa en Mountainbike någon gång.

Vid Fäboda kaffestuga fick vi varsin efterlängtad glass. Efter att ha beundrat utsikten en stund trampade vi hemåt. Mätaren stod på 122 km.

Vilken härlig dag! Hoppas det vackra vädret håller i sig.

4 kommentarer:

 1. Han hette Ronnie :)

  SvaraRadera
 2. + lite till....:) mulla työviikonloppu h.arja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de där omvägarna hem brukar bli ganska långa :)

   Radera