söndag 9 februari 2014

Gnällbloggen

Ja, jag vet att det är helt lönlöst att klaga över vädret (och dessutom ett I-landsproblem), men jag kan inte låta bli. Här kommer lite gnäll:

Plusgrader i februari? På riktigt?! Ska det ynkliga lager snö vi har fått smälta bort nu och så har vi novemberslask igen? Var allt mockande och skottande på spårtalkot igår helt i onödan? Och jag som är så värdelös på att valla har inte haft det minsta fäste under skidorna på tre dagar. Både i går och i dag blev det bara två varv i Vestersundsbyn eftersom jag knappt kunde ta mig framåt. Och tiokilometerslänkar då man tränar till Vasaloppet stakar inte långt, om ni frågar mig. Jag funderar allvarligt på att gå och köpa ett par vallningsfria skidor, för så här kan man ju inte hålla på.

Hälsar en ilsken Katarina, som förhoppningsvis är en gladare person i morgon

8 kommentarer:

 1. Dessa årstider har nog flippat helt, har bestämt mig för att inte skida när det är plus-garder tar bara ner på själv-förtroendet.Har något tidigare år testat ruggat fäste alltså bort med fästvallan och sandpappra fäst-zonen lite , fungerade då förvånans värt bra då hur konstigt de än låter ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väl växthuseffekten som börjar visa sig. Man får väl vara glad så länge inte hela jordklotet exploderar. Hmm, kanske jag borde testa med att sandpappra mina gamla skidor. Det skulle bli betydligt billigare i alla fall...

   Radera
 2. stackarn, vi lider nåo all av heje slask regn å tråkvädret. e ska INT regn i februari!!!! haldär tyyman att e ska val na vinter så do hindar stag 40+ före vasaloppet!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska inte vara så här! Inte ens på nätterna är det minusgrader.

   Radera
 3. Vädret är nog värt lite gnäll! Jag hade också tänkt mig till jeppis på söndag, men vädret + påsmygande flunssa gör nog att jag troligtvis lämnar emellan...

  Det är nog något vatten-klister som gäller i det här föret. Rode har ett "Rossa"-klister som brukar funka ganska bra, speciellt om man blandar 50/50 med något universalklister.

  Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krya på dej! Klister befattar jag mig inte med mera. Se förklaring i det nyaste inlägget! :)

   Radera
 4. Tack :)

  Med sådana mjuka och blöta spår som det är nu så är det förstås inte lätt att få fäste ens med klister. Att sätta på och ta bort klister är kanske lite klibbigt, men det är relativt enkelt och går snabbt. Det värsta med klister, tycker jag, är att det oftast varmt och blåsigt när man behöver klister och spåren är fulla med skräp som så lätt fastnar i. Man måste sätta nytt (nästan) varje gång.

  Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert går det enkelt och snabbt att sätta på klister bara man får in vanan. Men lider man av den svåra sjukdomen L.A.T. är det lite värre :)

   Radera