Patriks mamma gav oss en lchf-kokbok, som det finns en massa smarriga recept i. Vi har redan provat att laga pizza och en äppel-mandel-efterrätt. Gott!
Här kommer receptet på lchf-pizzabotten, som egentligen är ett recept på tacoscal (fritt översatt):
1 stor squash 2 ägg 1,5 dl riven ost (Lite salt o ev. andra kryddor)
Riv squashen och kläm lite vätska ur den rivna squashen, så att det blir en kladdig sörja. Blanda alla ingredienser i en skål. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Sätt pizzafyllningen ovanpå.
Grädda i ugn i 225 grader ca 10-20 min. (Om man gör tacoskal skall man grädda 12 min., vända på plätten och sedan grädda 5 min. till).
Äter mer eller mindre LCHF nu, så nu är jag nyfiken hur du gjorde pizza bottnet? :) Bra jobbat med träningen, snart närmar sig vasaloppet! :)
SvaraRaderaHej Jenny och tack för uppmuntran!
SvaraRaderaHär kommer receptet på lchf-pizzabotten, som egentligen är ett recept på tacoscal (fritt översatt):
1 stor squash
2 ägg
1,5 dl riven ost
(Lite salt o ev. andra kryddor)
Riv squashen och kläm lite vätska ur den rivna squashen, så att det blir en kladdig sörja. Blanda alla ingredienser i en skål. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Sätt pizzafyllningen ovanpå.
Grädda i ugn i 225 grader ca 10-20 min. (Om man gör tacoskal skall man grädda 12 min., vända på plätten och sedan grädda 5 min. till).
Ändring till ovanstående:
SvaraRaderaTror man skall hälla bort vätskan som man klämmer ur squashen, för annars blir det för vattnigt.
Tack! Det ska testas ihelgen. Kul att du skriver lite om LCHF recept också så man får lite ideér!
SvaraRadera